Hyppää sisältöön

Millaista on työskennellä web-analyytikkona Evermadella?

 

Roosa Säävälä, 28.04.2022

Evermaden growth-tiimi: Sonja, Carita, Tatu ja Aksu

Evermaden growth-tiimi: Sonja, Carita, Tatu ja Aksu

Meillä pääset vaikuttamaan aidosti asiakkaiden liiketoimintaan

Jos analytiikkaan käytetyt työtunnit eivät johda toivottuun lopputulokseen asiakkaan verkkopalvelussa, menettää oma työ helposti merkitystään. Syväluotaavatkin analyysit jäävät lopulta pelkäksi pintaraapaisuksi, elleivät ne paranna tavalla tai toisella asiakkaan liiketoimintaa.

Analytiikkataloissa uudet ideat joudutaan perustelemaan ensin asiakkaalle, joka puolestaan joutuu pyytämään toteutusta kolmannelta osapuolelta. Kun ehdotukset kulkevat pitkän matkan ihmiseltä toiselle, ne jäävät helposti muiden asioiden jalkoihin. Analyytikko ei voi myöskään vaikuttaa kolmannen osapuolen toteutuksen laatuun. Vaikka hän siis työskentelisi kovasti arvokkaan datan keräämiseksi ja analyysien muodostamiseksi, ei ole taattua, että nämä johtaisivat konkreettisiin muutoksiin asiakkaan liiketoiminnan tai loppukäyttäjän näkökulmasta. Kun datasta johdetut oivallukset eivät konkretisoidu, tuntuu työ helposti turhalta.

Meidän periaatteemme on, että dataa ei seurata vain seuraamisen ilosta. Koska web-analyytikkomme työskentelevät saman katon alla kehittäjien, suunnittelijoiden ja digimarkkinoinnin ammattilaisten kanssa, on loppuratkaisuun asiakkaan päässä helppo vaikuttaa. Ideat voi viedä suoraan projektipäällikölle eikä toteutusta tarvitse odotella toisilta toimistoilta. Oman työn konkreettiset vaikutukset näkyvät tällöin todennäköisemmin, ja myös huomattavasti nopeammin.

“Toimintaan johtava ihan hyvä analytiikka on parempi vaihtoehto, kuin loistava analytiikka, joka ei johda mihinkään”.
Tatu Kallonen

Kompetenssien yhteistyö luo ketterän toimijan

Meillä digitaaliset palvelut nähdään kokonaisuutena, jossa web-analytiikka ja verkkosivuston kehitys elävät symbioosissa toistensa kanssa. Analytiikan, digitaalisen markkinoinnin, suunnittelun ja kehityksen tiivis yhteistyö on edellytys todelliselle datavetoisuudelle, ja siksi meillä konsultoidaan web-analytiikan asiantuntijoita projektin jokaisessa vaiheessa. Tiivis yhteistyö eri kompetenssien välillä tarkoittaa, että analytiikasta oppivat myös kehittäjät ja suunnittelijat.

Kovin moni digitoimisto ei vieläkään tarjoa asiakkailleen web-analytiikkaa in-housena. Meille on kuitenkin selvää, että ainoastaan dataa hyödyntämällä ja jatkuvalla iteroinnilla päästään parhaisiin tuloksiin. Kun kaikki data saadaan talon sisältä ja analytiikkatiimi pystyy tarjoamaan osaamistaan nopeasti, toimii kokonaisuus asiakkaan kannalta varsin ketterästi.

Meillä opetat asiakkaalle datan merkityksen ja kehityt myös itse

Evermadella pääset auttamaan niitä asiakkaita web-analytiikan saralla, jotka tarvitsevat apua eniten. Emme elä analytiikkakuplassa, jossa ratkaisuja myytäisiin vain asiakaspuolella oleville toisille analyytikoille. Pyrimme siihen, että jokainen asiakkaamme ymmärtäisi digimarkkinoinnin perusperiaatteet, osaisi tukea datalla omaa päätöksentekoaan ja ymmärtäisi, kuinka loppukäyttäjä otetaan parhaiten huomioon. Meillä analyytikot pääsevät siis myymään omaa osaamistaan ja opettamaan analytiikasta monimuotoiselle asiakasjoukolle.

Meillä et myöskään joudu syventymään vaan yhteen osaamisalueeseen, vaan voit kehittää itseäsi kokonaisvaltaisesti. Jos sinua kiinnostaa datan visualisointi, web-analytiikan tekninen puoli tai analytiikan ulkopuolelta vaikkapa hakukoneoptimointi, kannustamme sinua oppimaan näistä lisää. Eri alojen ammattilaisista koostuva tiimi varmistaa, että kartutat laajaa osaamista siitä, kuinka käyttäjäystävällisiä verkkopalveluita rakennetaan.

Kannustamme sinua myös oman tiimisi kehittämiseen

Growth-kompetenssimme on suhteellisen tuore, eli pääset halutessasi vaikuttamaan suuresti oman tiimisi prosesseihin ja kehityssuuntaan – uudet ideat ovat aina tervetulleita! Pyrimme siihen, että kaikki saavat äänensä kuuluviin ja kynnys pyytää apua pysyisi matalalla. Rekrytointiprosesseissamme pyrimme varmistamaan esimerkiksi tiimihaastatteluiden avulla, että työyhteisösi koostuu taatusti samanhenkisestä porukasta.

“Olin työskennellyt Evermadella 6 viikkoa, kun vastuulleni annettiin tiimimme prosessien kehittäminen. Ihan kaikkialla ei tällaista vastuuta anneta heti kättelyssä. Evermadella kaikki ovat samalla viivalla ja myös uusiin työntekijöihin luotetaan täysillä.”
Carita Kulmala

Kiinnostaako sinua yhdistää data käyttäjäymmärrykseen, suunnitteluun ja teknisen toteutukseen ja luoda näin asiakkaillesi mitattavaa hyötyä verkkopalveluiden avulla? Käy katsomassa työpaikkamme tai laita rohkeasti avointa hakemusta tulemaan – meillä on aina tilaa osaaville tyypeille!

Haku