Angry Birds

Uudet verkkosivut vihaisille linnuille

Vuonna 2009 pelifirma Rovio valloitti maailman Angry Birds -mobiilipelillään, josta kehittyi ennennäkemätön kansainvälinen peli-ilmiö. Pian pelistä tuli kaikkien aikojen ladatuin. Vuosien aikana Angry Birds on kasvanut viihdebrändiksi, joka kattaa pelien lisäksi muitakin tuotteita, kuten animaatioelokuvan ja kirjoja.

Suuren menestyksen myötä Angry Birds -verkkosivusto ei enää ollut ajan tasalla. Rovio pyysikin Evermadea rakentamaan linnuille sopivamman kodin.

Vieraile sivulla

Haaste: Villiä, hauskaa ja räiskyvää designia joustavalla alustalla

Rovio halusi uudistaa Angrybirds.com-sivuston nykyistä brändiä vastaavaksi: villiksi, hulluksi ja hauskaksi. Verkkosivuston tuli olla visuaalisesti räiskyvä ja yllättävä – ja erottua tylsästä laatikkomaisesta web-designista.

Roviolla työskentelee Suomen lahjakkaimpia taiteilijoita, jotka tuottavat korkealaatuista visuaalista materiaalia. Järjestelmän tuli olla joustava, jotta taiteilijoiden luomukset pääsisivät oikeuksiinsa eikä perinteisen verkkosivun kankeus rajoittaisi niiden esittämistä.

Yrityksen huiman kasvun johdosta vanha verkkosivusto oli muuttunut kömpelöksi ja työlääksi ylläpitää. Korjasimme ongelman yksinkertaistamalla ja keventämällä sekä ylläpitäjien että käyttäjien käyttökokemusta.

Verkkosivustoa käytetään pääasiassa markkinointiin. Sen avulla kävijät halutaan ohjata pelien ja muiden tuotteiden pariin. Sivuston tuli olla nopea ja optimoitu, jotta käyttäjät viihtyisivät sivustolla kauemmin.

Ratkaisu: Yksinkertainen, näyttävä ja huolellisesti optimoitu sivusto

Angrybirds.com muutettiin yksinkertaiseksi sivustoksi, jossa on viisi osa-aluetta. Keskityimme hyvään käyttäjäkokemukseen karsimalla sivuilta kaiken turhan. Sivulle jätettiin vain elementtejä, joilla oli oikeasti merkitystä. Osa-alueiden lisäksi rakensimme jokaiselle Angry Birds -pelille oman sivun Games-osaston alle, jolloin Rovio sai jättää erillisten pelisivustojen ylläpidon taakseen.

Sivusto luotiin helposti siirrettävien lohkoelementtien pohjalle, jonka ansiosta Rovio voi nyt kätevästi muokata ja luoda visuaalisesti vaikuttavia sivuja ilman koodin kirjoittamista. Lohkojen terävät reunat voidaan pehmentää lisäämällä niiden väliin lisäkuvia. Efekti antaa sivustolle kevyen tunteen, kun jokainen lohko sulaa kauniisti seuraavaan.

Väreissä sivuilla ei säästelty. Suuresta kuvamäärästä huolimatta sivut kuitenkin latautuvat huolellisen kuvaoptimoinnin ansiosta nopeasti. Jotta käytettävyys tai sivuston suorituskyky ei vaarantuisi, animaatiot ovat hienovaraisia ja niitä on harvassa. Raskaiden animaatioiden sijaan sivuille tuotiin liikettä ja eloa tausta-animaatioilla.

Lopputulos

Verkkosivuista syntyi visuaalisesti vaikuttava kokonaisuus, joka palvelee kaikkien osapuolien tarpeita. Loppuratkaisu jättää tilaa luovuudelle, mutta samalla pitää sivun rakenteen kevyenä. Käyttö on helppoa ja yksinkertaista – ja tietysti hauskaa!

 

Samankaltainen projekti mielessä? Ota yhteyttä, niin palaamme 24 tunnin kuluessa.