100 tapahtumaa – yksi alusta

Messukeskus.com

Messukeskus on Suomen suurin ja monipuolisin tapahtumapaikka, jossa järjestetään yli 100 messutapahtumaa ja 1500 kokousta vuosittain. Messukeskus tarvitsi verkkosivut, joilla sivujen luominen ja kehittäminen uusia tapahtumia varten olisi helppoa. Evermade kehitti alustan, jossa jokaisella tapahtumasivulla on oma identiteettinsä – sivuston yhtenäistä ilmettä ja rakennetta rikkomatta.

Vieraile sivulla
Halusimme verkkosivut, joita voimme käyttää joustavasti ja kustomoida itse. Suomen suurimpana tapahtumapaikkana se on meille elinehto. Vuosittain lähes 1,3 miljoonaa kävijää hakee sivustoltamme tietoa, kokemuksia ja oivalluksia.
Maria Mroue
Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Suomen Messut

 

Miten luodaan äärimmäisen joustava, mutta järkähtämätön verkkoalusta?

Tavoitteemme oli keventää sivuston hallintaa modernilla alustalla, jolla myös sisällönhallinta olisi helppoa. Koska jokaisella tapahtumasivulla on omat erilaiset vaatimuksensa, mahdollisuus sivujen muokkaukseen ja hallintaan sivutasolla on ensiarvoisen tärkeää. Esitystavan tulee sopia sisältöön, eikä sisältöä voi pakottaa ennalta määrättyyn muottiin.

Messukeskus toimii vuosittain satojen tapahtumien tapahtumapaikkana ja sivustolla julkaistaan sisältöä runsaasti. Tapahtumasivujen tuli olla rakennettu ymmärrettävällä ja yhdenmukaisella tavalla. Käyttäjäystävällisen kokemuksen luomisessa hyvin suunniteltu ja tuotettu informaatioarkkitehtuuri oli oleellista. Kävijöiden tuli löytää sivustolta haluamansa tieto vaivatta.

Suositun messutapahtuman aikaan sivuston kävijämäärät nousevat huippulukemiin. Projektimme ydintavoite oli varmistaa, että sivusto pysyisi tällöinkin nopeana, tehokkaana ja toimivana.

Ratkaisu: Sata tapahtumaa yhdellä alustalla

 

MOBIILIVETOINEN SUUNNITTELU, PARANNUKSIA NAVIGOINTIIN JA INFORMAATIOARKKITEHTUURIIN

Koska verkkosivut tulisivat sisältämään alasivuineen runsaasti sisältöä, aloitimme suunnittelun pohtimalla sivuston rakennetta ja navigaatiota. Informaatioarkkitehtuuri suunniteltiin huolellisesti. Mobiilioptimointi oli olennainen osa suunnittelua: sen avulla sivusto saatiin helposti mobiilikäyttäjien ulottuville, mutta näin saatiin myös tehostettua Messukeskus.comin ja sen alasivujen hakukonesijoitusta.

SOVELLUSINTEGROINTI

Vaikka WordPress ja muut työkalumme tarjoavat yksinään hyvän sisällöntuotantokokemuksen, lisäkanavia tiedolle avattiin integroimalla sivusto Messukeskuksen oman ohjelmointirajapinnan kanssa. Tämä helpotti tapahtumatietojen hallintaa ja automatisoi sisällöntuotannon sallimalla tapahtumatietojen siirtyä alustalle suoraan erillisestä tapahtumahallintaohjelmasta.

 

MAINOSTEN HALLINTA

Messukeskus tarvitsi työkalun, jolla mainostaa kumppaneitaan halutessaan vaikka yksittäisellä sivulla. Ratkaisumme oli yksinkertainen mutta tehokas WordpPessiin rakennettu työkalu. Työkalun käyttö on helppoa ja Messukeskus voi hallita mainoksiaan vaivatta.

 

PERSONOINTI

Sivusto luotiin helposti siirrettävissä olevien elementtien pohjalle. Näin jokaista tapahtumasivua voi helposti personoida kunkin tapahtuman tyyliin ja tunnelmaan sopivaksi – kuitenkin samalla säilyttäen sivuston huolellisesti hiotun arkkitehtuurin.

SOMELOOP

SomeLoop on Evermaden oma työkalu, joka kerää aiheeseen liittyvän sisällön sosiaalisen median kanavista. Messukeskus voi nyt räätälöidysti upottaa sivuihinsa oleellista, käyttäjien sosiaalisessa mediassa luomaa sisältöä missä vain läpi sivuston.

HELPPOA HALLINTAA

Kehitimme WordPress-pohjaisen verkkosivun hallinta-alustan, jolla Messukeskus voi helposti luoda uusia sivuja ja hallita satoja tapahtumasivuja yhdestä paikasta.

MESSUPOLKU

Käyttäjäkokemuksen sekä informaatioarkkitehtuurin parantamiseksi loimme työkalun, joka sallii sivuston kävijöiden hakea, filtteröidä sekä tallentaa tietoa heille tärkeistä messutapahtumista. Työkalulla kasvatettiin sekä käyttäjien että alustan tehokkuutta: näin kaikki tieto tarvitsee etsiä vain kerran.

PALVELINTEKNOLOGIA

Jotta verkkosivusto olisi kaikille saavutettava jopa ruuhkahuippuina, palvelin on jaettu kahteen tietokeskukseen. Kuormituksen tasaajat jakavat liikenteen tasaisesti kahteen fyysisesti eri sijaintiin.

Lopputulos

Messukeskuksella on nyt verkkosivualusta, jolla tapahtumasivujen luonti ja kehittäminen on helppoa. Joustavan alustan vuoksi jokainen sivu voidaan rakentaa omanlaisekseen, mutta kuitenkin säilyttää sivusto rakenne ja ulkoasu yhdenmukaisena.

Sivuston nopeus kasvoi teknisesti sekä käyttäjäkokemuksen kautta. Käyttäjät löytävät hakemansa tiedon kaksi kertaa aiempaa nopeammin ja jäävät yli 50 prosenttia todennäköisemmin tutkimaan sivustoa sille saapumisen jälkeen.

>>TYÖSTÄMME JATKUVASTI<<

Vaikka hanke oli menestys kaikille osapuolille, olemme kaukana valmiista. Evermade on sitoutunut sivuston jatkuvaan parantamiseen iteraation kautta. Yhteistyössä Messukeskuksen kanssa rakennamme yhä parempaa tuotetta.

Samankaltainen projekti mielessä? Ota yhteyttä, niin palaamme 24 tunnin kuluessa.