Hyppää sisältöön

Liikenneturva.fi: turvallisuutta verkkopalveluun ja tehokkuutta jatkokehitykseen

Liikenneturvan tehtävänä on edistää tieliikenteen turvallisuutta vaikuttamalla ihmisten liikennekäyttäytymiseen ja liikennekulttuuriin. Liikenneturva etsi luotettavaa, proaktiivista ja osaavaa kumppania verkkosivustonsa ylläpitoon ja jatkokehitykseen.  Sivuston aiemman uudistuksen jälkeen oli tunnistettu useita lisäkehityskohteita, johon Liikenneturva toivoi toimittajalta panostusta. Vuonna 2021 toteutetulla WordPress-sivustolla oli korjausvelkaa myös hakukoneoptimoinnin näkökulmasta. Ryhdyimme mielellämme Liikenneturvan kumppaniksi ja otimme liikenneturva.fi-sivuston ylläpitoomme. 

Kolme henkilöä pyöräilee kesäpäivänä

”Evermade valikoitui uudeksi kumppaniksemme hyvin suoritetun auditoinnin vuoksi. Raportointi oli selkeää ja pystyimme auditoinnin avulla pyytämään tarjouksia myös muilta kilpailijoilta. Lopulta kuitenkin Evermade oli helppo valinta. Heiltä saamamme asiakaspalvelukokemus oli alusta asti priimaa ja meille syntyi tunne, että pystymme luottamaan heiltä saamaan palveluun myös jatkossa.”

Anni Muukkonen
Viestinnän suunnittelija & verkkoviestintä, Liikenneturva

Tekninen auditointi ja sivuston haltuunotto

Auditoimme aina toisen kumppanin toimesta toteutetut sivustot, ennen kuin voimme ottaa ne ylläpitomme piiriin. Auditoinnin tarkoituksena on varmistaa, että meillä on kokonaisvaltainen ymmärrys verkkopalvelusta parhaan mahdollisen ylläpitopalvelun takaamiseksi. Kun tiedämme, mitä kokonaisuus pitää sisällään ja kehitysympäristö on tiimille tuttu, syntyy asiakkaallle kustannustehokkuutta pidemmällä aikajänteellä ja osaamme myös tukea asiakasta nopeammin ja kattavammin. Auditoinnilla ja mahdollisilla toimenpidesuosituksilla varmistetaan myös, että verkkopalvelu on yhteensopiva ylläpitomme infrastruktuurin kanssa.

Liikenneturva.fi:n auditoinnissa selvitettiin:

  • Verkkopalvelun teeman toteutus ja koodin laatu
  • Käytetyt tekniset ratkaisut ja integraatiot
  • Lisäosat, niiden versiot ja yhteensopivuus
  • Saatavilla olevat päivitykset ja tietoturvan tila
  • Sisältörakenne
  • Hallinnan käyttökokemus

Auditoinnin tuloksena syntyi kattava raportti, jossa esiteltiin sivuston tekninen nykytila sekä vaatimukset palvelun siirtämiselle ylläpitomme piiriin. Auditointi on tärkeä ensiaskel yhteistyöhön, sillä sen pohjalta syntyvät havainnot määrittävät migraation aikaisia ja sitä seuraavia toimenpiteitä.

Sivuston haltuunottoon sisältyy projektin asennus Evermaden palvelimelle ja automaatioinfrastruktuuriin, mahdolliset muutostoimenpiteet auditoinnin pohjalta, sivuston testaaminen sekä sivuston julkaisutoimet. Varmistamme, että tietoturva ja päivitykset ovat standardiemme mukaiset, paikkaamme mahdolliset tietoturva-aukot, ja tarvittaessa yksinkertaistamme teknisiä ratkaisuja.

Vahvaa tietoturvaa päivityksillä ja käytännöillä

Tietoturvan kehittäminen on jatkuva prosessi. Seuraamme aktiivisesti WordPressin liittyviä tietoturvauutisia, haavoittuvuuksia ja päivityksiä. Koulutamme myös säännöllisesti kehittäjiämme tietoturvan osalta.  

WordPress-sivustojen tietoturvassa on erityisen tärkeää WordPress Coren ja lisäosien tietoturvapäivitysten asentaminen sekä ylimääräisten lisäosien välttäminen. Otamme käyttöön vain sellaisia lisäosia, jotka ovat käyneet läpi tiukan luotettavuusarviomme. 

Päivitystyön ja testauksen suoritamme Liikenneturvan ja lukuisten muiden asiakkaiden sivustoilla automaattisesti omalla AutoCare-työkalullamme. Lisäksi käytössämme on työkalu, joka tarkistaa kaikkien asennettujen lisäosien haavoittuvuudet. Mikäli haavoittuvuuksia löytyy AutoCaren työstä huolimatta, saa ylläpitotiimimme tästä välittömästi hälytyksen ja ryhdymme tarvittaviin toimiin asian korjaamiseksi.

Liikenneturvan sivustolla on käytössä myös Cloudflare, joka toimii välimuistina sivuston kävijöiden ja palvelimen välissä. Se suodattaa haitallisen liikenteen, verkkohyökkäykset ja spammibotit sekä parantaa merkittävästi sivuston suorituskykyä. 

Aktiivisena kumppanina huolehdimme sivustosta nyt ja tulevaisuudessa

Uskomme, että sivustojen tulee vastata kohderyhmien tarpeisiin sekä nyt, että tulevaisuudessa – siksi verkkosivustoja tulee kehittää jatkuvasti eteenpäin pienin askelin. Liikenneturvan tavoitteena oli löytää sivustokumppani, joka lähtisi suunnitellusti purkamaan backlogilla olevia kehityskohteita ja ideoisi kanssaan jatkotoimenpiteitä. 

Care-tukitiimin lisäksi Liikenneturva on saanut meiltä omistautuneen projektitiimin, jonka toimesta palvelua jatkokehitetään asiakkaan sekä käyttäjien tarpeiden pohjalta. Sivuston siirto ylläpitoomme on avannut ovet kaikkiin asiantuntijoihimme ja palveluihimme, mikä tekee kehitysideoiden toteuttamisesta helppoa. Kun Care ja projektitiimi huolehtivat sivustosta kokonaisuutena, ei asiakas jää yksin ideoidensa kanssa.  

Voimme myös varata asiakkaan käyttöön asiantuntijoitamme retainer-mallilla, jolloin sitoudumme tekemään tietyn määrän työtunteja kuukaudessa. Tämä on helppo tapa jatkokehittää ja optimoida sivustoa, seurata kehitystä sekä ennakoida kustannuksia. 

 

Kiinnostuitko Caresta?

Care-tukitiimimme pitää verkkopalvelusi turvattuna ja toimintavarmana kaikkina aikoina. Ota meihin yhteyttä – keskustelemme mielellämme teidän tarpeistanne!

Ota yhteyttä Lue lisää Caresta

Next case

Valio

Haku