Cookie settingsHyppää sisältöön

Best Caravan

Best Caravan on lifestyle-sivusto, joka tarjoaa karavaanareille maan kattavimmat palveluratkaisut. Uudistimme sivuston visuaalisen ilmeen ja työstämme tällä hetkellä verkkokauppaa, jonka kautta käyttäjät voivat tulevaisuudessa hakea ja ostaa ajoneuvoja sekä tarvikkeita.

Tutustu sivustoon

Kattava lifestyle-sivusto karavaaniharrastajille

Best Caravanin aiempi verkkosivusto oli toteutettu WordPressilla, mutta käyttökokemus niin loppukäyttäjälle kuin sisällöntuottajallekin oli kehno. Verkkokauppaa ei oltu suunniteltu skaalautuvaksi, ja palveluiden kehitys ontui muutenkin. Tarjouduimme vastaamaan Best Caravanin verkkopalvelujen eli sivuston sekä verkkokaupan konseptoinnista, teknisestä määrittelystä ja toteutuksesta. Tutustuimme ensin Best Caravanin liiketoimintaan ja sivuston käyttäjiin ja määrittelimme sitten verkkopalvelu-uudistuksen tavoitteet, tekniset ratkaisut sekä integraatioiden toteutukset.

Best Caravanin ulkoasun ja brändin päivittämisestä vastasi Ellun Kanat, kun taas me suunnittelimme verkkosivuston. Yhdistimme Karavaanielämää.fi artikkelisivuston bestcaravan.fi-pääsivustolle, jotta kokonaisuus olisi aiempaa saumattomampi. Tavoitteenamme oli rakentaa karavaanareille kattava lifestyle-sivusto, josta löytyisi verkkokaupan lisäksi kiinnostavaa tietoa ja artikkeleita karavaaniharrastajille.

Projektimme oli moniulotteinen ja siinä piti olla osaamista eri teknologioista. Se vaati luovaa ajattelukykyä ratkoa mm. eri järjestelmien integraatiota. Evermade lunasti odotuksemme ja saimme käyttöömme oma-aloitteisen aikatauluihin sitoutuneen huipputiimin. Tästä kertaluonteisesta projektista syntyi pidempi aikainen kumppanuus, koska hyvien kumppanuuksien löytyminen ei ole itsestäänselvyys.

Tuomas Salminen

Markkinointijohtaja ja ajoneuvoliiketoiminta, Best Caravan

WordPressin ja HubSpotin yhdistelmä

Best Caravanin verkkosivusto toteutettiin WordPress-julkaisujärjestelmällä, josta meillä on satojen sivustoprojektien kokemus. WordPress integroitiin HubSpotiin, jotta asiakastieto liikkuisi vaivattomasti järjestelmien välillä ja olisi myynnin ja markkinoinnin tukena.

Sivuston kehityksessä hyödynsimme Everbloxia, joka on Advanced Custom Fields -liitännäiseen pohjautuva modulaarinen verkkosivuston toteutusmalli. Kaikki eivät ole käyttöliittymäsuunnittelijoita tai varsinkaan koodareita – Everbloxin avulla sivuston sisällöntuottajat voivat ottaa omistajuuden sivuston jatkokehityksestä. Everblox tarjoaa Best Caravanille monipuoliset työkalut sivuston hallintaan.

Analytiikka tuki ja ohjasi toimenpiteitä ja sivuston kehitystä alusta alken. Suunnittelutyön alkaessa otimme huomioon, kuinka sivusto on aiemmin toiminut, kuinka eri sivut ovat suoriutuneet ja kuinka niiden tavoitteet ovat toteutuneet. Analytiikka auttoi meitä etenkin sivuston sisältöarkkitehtuurin suunnittelussa sekä sivuston tärkeimpien toiminnalisuuksien tunnistamisessa.

Tehokasta verkkokauppaa WooCommercella

Rakennamme tällä hetkellä Best Caravanin verkkokauppaa WooCommercen avulla. WooCommerce luo synergiaetuja, sillä se pitää kaiken sivustoon ja kauppaan liittyvän datan yhdessä hallintapaneelissa. Tämä tarkoittaa, että sivustoa ja verkkokauppaa voidaan päivittää samanaikaisesti yhdellä kirjautumisella.

Rakensimme lisäksi sivulle Reactilla uuden, tehokkaamman ajoneuvohaun, jonka kautta autoja voi filtteröidä sujuvasti. Ajoneuvojen tiedot haetaan rajapinnasta ja tallennetaan WooCommerce-tuotteiksi sivustolle. Ajoneuvoista on paljon kysyntää ja kilpailua, joten asiakkaat voivat pian varata niitä itselleen varausmaksulla sekä ostaa niitä suoraan verkkokaupasta. Ajoneuvohaun lisäksi toteutamme tarvikkeille erillisen haun kiinteänä osana verkkokauppaa.

Tietäjät löytää -kampanja kannustaa käyttäjiä jakamaan omat retkikohteensa

Tietäjät löytää -kampanja julkaistiin sivustolla huhtikuussa 2021. Kampanja kannustaa ihmisiä jakamaan parhaat retkipaikkansa muille karavaanareille. Sosiaalisen median vaikuttajat lisäsivät kartalle jopa 74 retkikohdetta, ja sittemmin monet muutkin ovat jakaneet toisille omat aarteensa Suomesta.  

Karttaominaisuuden avulla kuka tahansa voi julkaista suosikkikohteensa helposti ja myös antaa reittiohjeet kohteisiin, mikä on kätevä ominaisuus tien päällä liikkuvalle. Pistä parkkiin -painike auttaa löytämään omalle matkailuautolle parkkipaikan nopeasti ja kätevästi.

Tutustu kampanjaan

Projektitiimi

Jenni Soudunsaari

Jenni Soudunsaari

Account Director

+358 50 40 89360jenni.soudunsaari@evermade.fi

Niklas Mattsson

Niklas Mattsson

Account Director

niklas.mattsson@evermade.fi

Anton Valle

Anton Valle

Care Team Lead & Automations

anton.valle@evermade.fi

Janne Argillaner

Janne Argillander

Developer

janne.argillander@evermade.fi

Mikael Toivio

Mikael Toivio

Developer & Designer

+358 400 416 239mikael@evermade.fi

Mikko Mänttäri

Mikko Mänttäri

Designer

mikko.manttari@evermade.fi

Next case

HappyOrNot

Support Ukraine!