Hyppää sisältöön

AutoCare: automatisoitua ylläpitoa

Evermade Care -palvelumme tarjoaa huippuammattilaisten tiimin, joka huolehtii asiakkaidemme verkkopalvelusta ja auttaa jatkokehitystarpeissa.

Anton Valle, 06.12.2022

Sivuston lisäosien päivittämistä on Care-tiimin toimesta tehty tähän asti vain käsityönä, koska prosessiin kuuluu mm. lisäosien yhteensopivuuden varmistamista sekä testausta.

Kun kaikki pelaa tässä prosessissa ongelmitta, nousee oikeastaan kysymys:

Onko tämä huippuammattilaisen ajan hyötykäyttöä?

Luovan työn apuri

Luova ongelmanratkaisutaito on Care-tiimiläisen suurin arvo asiakkaalle. Siksi olemme luoneet itsellemme apurin, joka vapauttaa aikaamme enemmän luovalle työlle eli asiakaspalveluun.

Kutsumme uutta apuriamme nimellä AutoCare 🤖. Sen tehtäviin kuuluu ne toimet, jotka itse tekisimme laadukkaan ja hallitun päivitysprosessin aikana.

AutoCaren tehtävälista:

  • Tarkista päivitystarve päivittäin
  • Suorita visuaalinen regressiotestaus eli tarkista sivuston muutokset ennen ja jälkeen päivityksen
  • Testaa päivitystä testiympäristössä ennen siirtoa tuotantoympäristöön
  • Ota varmuuskopio tuotantoympäristöstä hetkeä ennen päivityksen läpiajoa
  • Pidä versiohallinta ajantasalla muutoksista
  • Kirjoita yksityiskohtaista lokia työvaiheista, jotta päivitysongelmiin voidaan reagoida nopeasti

AutoCare työskentelee päivittäin, ja Care-tiimiläinen kutsutaan apuun vain, jos AutoCare on havainnut ongelman.

Parhaat käytännöt automatisoituna

AutoCare seuraa parhaita käytäntöjämme päivitystyössään. Yksi niistä on se, että vältämme ensimmäisten pääversiojulkaisujen asentamista.

Eli sen sijaan, että asennetaan esimerkiksi WordPressin versio 6.0.0, odotetaan, kunnes ensimmäinen pienkorjausversio 6.0.1 on saatavilla, ja päivitetään edellisestä 5.x.x versiosta suoraan siihen.

Näin vältetään yleisimmät sudenkuopat, joita isot pääversiojulkaisut saattavat tuoda mukanaan.

Poikkeuksia tehdään joustavasti

  • Mikäli lisäosassa havaitaan haavoittuvuus, ja ainoa korjausversio on uuden pääversion ensimmäinen julkaisu, niin lisäosa päivitetään.
  • Mikäli lisäosan ensimmäisessä pääversiojulkaisussa on joku tärkeä ominaisuus, joka halutaan saada heti käyttöön, lisäosa voidaan päivittää.

Towwwer – haavoittuvuuksien valvoja

Tässä tuleekin luonnollisesti mainituksi toinen parhaista käytännöistämme, eli lisäosien tietoturvahaavoittuvuuksien tarkastus. Siinä toimii apuna toinen rakentamamme apuri, jota kutsumme nimellä Towwwer 🗼.

Towwwer laatii raportin sivuston lisäosien mahdollisista haavoittuvuuksista ja toimittaa sen Care-tiimille. Raportin avulla voimme priorisoida työtämme ja toimia arvojemme mukaisesti tietoturvaan liittyen.

Tietoturva on aina korkein prioriteettimme.

Automaatio on ystävämme

Uudet ystävämme AutoCare ja Towwwer kasvattavat Care-palvelun toimintavarmuutta, vähentävät inhimillisiä erheitä sekä auttavat Care-tiimiä tuottamaan asiakkaillemme iloa ja mielenrauhaa.

Mikäli ylläpitopalvelumme kiinnostaa, käy lukemassa Caresta lisää.

Viisi värikästä peltirobottilelua

Haku