Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike

Rinta-Joupin Autoliike on yli 70-vuotias perheyritys ja yksi Suomen menestyneimpiä autoliikkeitä. Yrityksellä on tänä päivänä 28 toimipistettä ympäri Suomen. Vaihtoautojen, uusien autojen, matkailuajoneuvojen ja moottoripyörien myynnin ja oston lisäksi palveluihin kuuluvat merkkihuollot sekä laadukkaat yleishuollot kaikkiin merkkeihin.

Vieraile sivustolla

”Evermadella on asiantuntemusta ja kiinnostusta autoalaa kohtaan. Yhteistyömme on toiminut hyvin ja Evermadelta on tarpeen vaatiessa hankittu lisäkäsiä sivujen julkaisuprojektia varten. Kyse ei ole yhdestä projektista, vaan jatkuvasta yhteistyöstä myös sivuston julkaisun jälkeen. Tämä on ymmärretty hyvin Evermadella. Evermadella on tekemisen ketteryyttä ja vahva osaaminen WordPress-ohjelmistosta sekä rajapintojen luomisesta. Voimme keskustella avoimesti ja asiakkuuden hoito sekä projektin johtaminen sujuu.”

Susa Niemelä
Chief Digital Officer, Rinta-Joupin Autoliike

Uudistuksen lähtökohdat

Rinta-Joupin Autoliike etsi uutta yhteistyökumppania digitaalisen myynnin tueksi ja olikin ennen yhteistyötämme kehittänyt digitaalisia myyntikanaviaan. Kun Rinta-Joupin Autoliikeestä lähestyttiin meitä, arvioimme sivuston ja rakensimme proof of concept -mallilla autohakukoneen React-teknologiaa hyödyntäen. Hakukoneessa hyödynnettiin Rinta-Joupin Autoliikkeen olemassa olevaa autohakumekaniikkaa.

Rinta-Joupin Autoliikkeen verkkosivuston infraa oli jo rakennettu pitkälle. Vaikka suoraa projektitarvetta ei ollut, oli sivustolla parantamisen varaa: headless-teknologialla rakennettu sivusto oli hidas sekä vaikea ylläpitää ja jatkokehittää. Rakentamamme pilottimallin autohakukone osoitti, että autohaku voi olla myös hyvin nopea. Lähdimme tutustumaan sivustoon syvemmin ja rakensimme arkkitehtuurikuvauksen.

Useita integraatioita eri järjestelmiin

Rinta-Joupin Autoliikkeen sivustolla on integraatioita kahteen suuntaan. Automyyjät ylläpitävät CRM/ERP -järjestelmää, joka sisältää tiedot jokaisesta ajoneuvosta ja on käytössä silloin, kun asiakas ostaa ajoneuvon tai ottaa yhteyttä verkkosivuston kautta. Rakensimme Rinta-Joupin Autoliikkeelle integraation, jossa tieto liikkuu tästä järjestelmästä WordPressiin ja esitetään käyttäjälle verkkosivustolla. Reactilla toteutetun autohakukoneen taustamoottorina puolestaan käytetään ulkopuolista hakuohjelmaa, johon ajoneuvot syötetään WordPressistä.

Uudistimme Rinta-Joupin Autoliikkeen verkkosivuston täysin. Suunnitteluvaiheen tärkein osuus sisälsi erityisesti liiketoimintakriittisen autohakukoneen käyttöliittymäsuunnittelua. Hakukone on nyt huomattavasti aiempaa käyttäjäystävällisempi – suodattimet löytyvät vasemmasta laidasta ja hakuun sopivat ajoneuvot näkyvät oikealla.

Ajoneuvohaku uudistuksen keskiössä

Suurin luomamme arvo on kuitenkin tullut asiakkaan liiketoimintakriittisen CRM-järjestelmän integroimisesta WordPressiin ja uudenlaisen käyttöliittymän rakentamisesta, jossa kuka tahansa voi selata ja hakea sopivia ajoneuvoja. Yksittäisten ajoneuvojen haku on sivustolla ylivoimaisesti tärkein ja liiketoimintakriittisin ominaisuus ja aivan Rinta-Joupin Autoliikkeen liiketoiminnan ydintä.

Rinta-Joupin Autoliikkeellä on nyt käytössään integroidun hakuohjelman erinomaiset ominaisuudet ja Reactilla rakennettu nopea autohakukone, mutta sisällön hallinta pysyy helppona ja yksinkertaisena WordPress-sisällönhallintajärjestelmän ansiosta.

Muut integraatiot

Integroimme sivustolle myös rekrytointijärjestelmän, jonka kautta työpaikat näytetään verkkosivustolla. Sivustolla on myös integraatio, jonka kautta sivuston lomakelähetykset (esimerkiksi huoltopyynnöt) lähetetään CRM/ERP -järjestelmään henkilöstön käsiteltäviksi. Lomakkeissa voi liikkua myös kuvia, mikä on jokseenkin epätavallista ERP lomake-integraatioissa.

Kävijä voi myös tehdä yksittäisen ajoneuvon omalla sivulla varauksen ajoneuvosta, jolloin hän siirtyy ERP-järjestelmään tekemään varausmaksun. Tähän on lisäksi integroitu yksittäisen ajoneuvon sivulla oleva rahoituslaskin, eli järjestelmästä haetaan rahoituslaskelman tiedot aina, kun käyttäjä säätelee laskurin arvoja. Laskuri rakennettiin Reactilla.

Toimivuutta ja suorituskykyä

Rinta-Joupin Autoliikkeen sivustolla on käytössä myös Cloudflare CDN, jonka avulla varmistetaan hyvä suorituskyky ja suojaus verkkohyökkäyksiltä. Hyödynnämme laajasti omaa työkaluamme Everwatchia kaikkien integraatioiden seurantaan. Everwatch monitoroi  integraatioiden toimintaa ja lähettää mahdollisissa vikatilanteissa reaaliaikaisen hälytyksen asiakkuustiimillemme ja Care-ylläpitotiimillemme, jotta erityisesti liiketoimintakriittisiin ongelmiin voidaan reagoida nopeasti.

Next case

Sarfvik Golf

Haku