Hyppää sisältöön

The Qt Company

Siirry sivustolle

Qt.io landing screens

Mikä Qt?

Qt tarjoaa avointa lähdekoodia käyttäviä, monialustaisia sovelluskehitystyökaluja käyttöliittymien rakentamiseen. Suunnittelu- ja kehitystyökaluja voidaan käyttää useilla toimialoilla, esimerkiksi ajoneuvoteollisuudessa ja teollisuusautomaatiossa. Yhden kooditietokannan avulla suunnittelijat ja kehittäjät voivat luoda mitä tahansa säiliöalusten kojelaudoista mobiilisovelluksiin. Yrityksen päätuotteita ovat Qt Creator, Qt Development tool, graafisten käyttöliittymien rakentamiseen tarkoitettu Qt Design studio sekä ohjelmistokehityskirjasto Qt Framework.

Haaste

Siirsimme ensin Qt.io-verkkosivuston WordPressistä HubSpotiin. Qt on hyötynyt merkittävästi markkinoinnin automaatiosta, ja suunnittelu- sekä kehitystyön myötä sivusto on parantunut huimasti. Modernista ulkoasusta ja toimivasta teknisestä pohjasta huolimatta kaikki ei ollut kunnossa: sivuston sisällöt olivat epäselviä ja kielivät johdonmukaisen strategian puuttumisesta. Qt kohtasi tyypillisen suuren organisaation haasteen: kuinka yksinkertaistaa laajaa palvelupakettia ja suurta tuotemäärää? Tavoitteemme oli kirkastaa Qt:n brändin ydintä ja selkeyttää palvelu- ja tuotetatarjontaa – ei pelkästään verkkosivuilla, vaan myös yrityksen sisällä.

Qt.io website

Perusteellinen sisältöuudistus

Sukelsimme Qt:n liiketoiminnan ytimeen tavoitteena selkeyttää yrityksen tarkoitusta ja tuotevalikoimaa. Useat eriävät näkemykset siitä, mitä Qt edustaa oli muutettava yhdeksi ääneksi.

Sisältöuudistuksen tavoitteena ei ollut niinkään myynnin kasvattaminen, vaan johdonmukaisen ja yhtenäisen verkkostrategian luominen. Yhdessä Qt:n tiimin kanssa loimme käyttäjäpersoonia ja määrittelimme kohderyhmiä, jotka vastaavat yrityksen design-, development- ja deploy-palvelukategorioita. Näin pystytään tarjoamaan oikeat palvelut oikeille kohderyhmille selkeästi ja intuitiivisesti.

Tekniset kohokohdat

Qt:n sijoitetun pääoman tuotto- eli ROI-laskuri perustuu Forresterin Total Economic Impact (TEI) -tutkimukseen. Laskurin avulla käyttäjä voi selvittää, kuinka paljon yritys voi säästää vuosittain, kun se käyttää Qt:n tuotteita. Laskuri tarjoaa talousarvion ja kassavirtalaskelman sekä käyttäjän halutessa myös yksityiskohtaisen raportin.

Qt Features -sivu kokoaa yhteen kaikki yrityksen tuotteet sekä niiden ominaisuudet. Käyttäjät voi suodattaa tuotteiden ominaisuuksia ja löytää helposti juuri omia tarpeitaan vastaavat työkalut.

Together with Evermade, we wanted to simplify the content structure of the website and make Qt’s product stack easier to understand for our target audience. We succeeded in doing so, and we are now looking to optimize our work even further.

Carol Røsland

Global marketing & communications at Qt
Qt.io website

Työn tulokset

Qt:n palvelukategorioiden tuotteet ovat nyt selkeästi ja intuitiivisesti esillä eri kohderyhmille ja potentiaalisille asiakkaille. Projektin alussa asetetut tavoitteet on saavutettu: olemme auttaneet ihmisiä hahmottamaan Qt:n konseptin paremmin ja saattaneet sivustolla kävijöitä ostopolun alkuun. Tällä hetkellä panostamme sivuston optimointiin ja jatkokehittämiseen.

Smartly

Next case

Smartly

Haku